top of page

דיכאון

 

דיכאון היא מילה נפוצה בשפת היומיום, לתיאור עצב,

תסכול, אכזבה, המופיעים באופן טבעי אחרי אירוע

שלילי. לרוב תגובות אלו הן נורמליות וחולפות תוך

זמן סביר אחרי האירוע. להבדיל, דיכאון קליני, הוא מחלה

העלולה לדבוק באדם זמן ממושך ולגרום לו נזק בתחומי

חיים נרחבים. אדם לא  בוחר "להכנס" או "לצאת" מדיכאון

ולרוב זקוק לעזרה כדי להיחלץ ממנו. זוהי המחלה הנפשית

השכיחה ביותר, ושכיחותה הולכת ועולה. לפי הסטטיסטיקה,

כ-80% מהאוכלוסיה יסבלו ממקרה דיכאון אחד לפחות במהלך חייהם.

 

 

אנשים שונים עשויים לחוות את הדיכאון בדרכים שונות – יש מי שירגיש יותר את העצב, היעדר חשק והיעדר הנאה ויוזמה. אצל אחרים יבלטו דווקא תחושות של ביקורת עצמית, תחושת ערך נמוכה, רגזנות או להבדיל ריקנות, חוסר תקווה, בדידות. גם במישור הגופני יופיעו תופעות שונות, כמו קושי לישון, או שינה מוגזמת, עלייה או ירידה מהירים במשקל, כאבים, עייפות וקושי לתפקד. יש אנשים שימנעו מחברת אחרים, לעומת אחרים שיגזימו בחיפוש אחרי גירויים מלהיבים. יהיו מי שירגישו כאילו הם עובדים על אוטומט, אך מנותקים רגשית מהקורה סביבם. במקרים החמורים יותר, הדיכאון מוביל אנשים למחשבות על חוסר ערך לחיים ומשאלה להפסיק את הסבל ע"י בחירה במוות.

 

חשוב לזכור – דיכאון ניתן לריפוי !

 

למרות שלא ידוע המנגנון המדוייק שגורם לדיכאון, התיאוריה הרווחת היא שהוא נוצר משילוב של מצב נפשי ומצב כימי במוח. מחקרים רבים הראו שהטיפול היעיל ביותר בדיכאון, הוא שילוב של שיחות טיפוליות יחד עם טיפול תרופתי נוגד דיכאון.

 

עוד על דיכאון , גם בבלוג " דיכאון, פסיכולוגיה חיובית והכרת תודה".

 

דיכאון אצל נשים

 

להורמוני המין יש השפעה על המצב הרגשי, כפי שהוכח במחקרים. מסיבה זו יש נשים שסובלות מדיכאון סמוך לווסת, אחרי לידה, או בתקופת המנופוזה (תקופת הפסקת הווסת). גם טיפולים הורמונליים או ניתוחים באיברי המין עלולים לגרום לשינויים במצב הרוח – לעיתים באופן זמני וחולף, ולעיתים לאורך זמן.

 

דיכאון אצל גברים

 

גם גברים סובלים מדיכאון, אך נוטים פחות לבקש עזרה. מאידך שיעור האובדנות בקרב גברים גבוה יותר. חשוב לזכור שדיכאון לא מטופל, גורם נזק – מחליש את המערכת החיסונית, מגביר כאבים ופוגע בתפקוד כללי ומיני.

 

דיכאון בגילאים מבוגרים

 

יש הסוברים שזקנה מעצם טיבעה כרוכה בדיכאון.     זה  - לא  -  נכון !!!!!

סטטיסטית אכן דיכאון נפוץ יותר בגילאים המבוגרים. אך מחקר בדק ומצא שהוא נגרם בשל השכיחות הגבוהה יותר של גורמי דחק, כמו מחלות, אובדן, מצוקה כלכלית ובדידות. עצם הגיל, אינו גורם לדיכאון. גם אנשים מבוגרים מאד, מגיבים טוב ונעזרים בתרופות נגד דיכאון ופסיכותרפיה (טיפול בשיחות).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.

© 2023 by My Weight Lost Journey. Proudly Created with Wix.com

bottom of page